Poporodní dula Kristýna Hrdinová

Návody a nápady

Recept na posilující kakao

Ingredience:

1/2 tabulky vysokoprocentní čokolády (může být s chilli)

2 dcl horké vody

2 vrchovaté lžíce holandského kakaa

1 lžíce vanilkového cukru nebo cukr s několika kapkami vanilkového extraktu

špetka zahřívacího koření dle chuti (např. roztlučený sušený zázvor, kardamon, skořice, hřebíček, pepř)

Postup:

1. Do hrnce dáme rozlámanou čokoládu.

2. Zalijeme horkou vodou.

3. Přisypeme kakao a řádně rozmícháme.

4. Přidáme vanilkový cukr. (Lepší než kupovat malé sáčky vanilkového nebo vanilinového cukru je mít připravený domácí vanilkový cukr. Stačí nasypat do uzavíratelné dózy cukr s rozkrojeným vanilkovým luskem. Vydrží dlouho, je vždy k dispozici a stačí čas od času dosypat cukr, případně dodat nový lusk).

5. Nasypeme vybrané roztlučené koření.

6. Krátce povaříme do požadované konzistence.

7. Popíjíme v klidu zabaleni do měkké deky, pouštíme všechny starosti pryč a užíváme si chvilku pro sebe.